V roce 1901 se narodil Josef, který ve třicátých letech minulého století položil základ rodinné tradici, jenž se točila a točí kolem masa. Ze sedmi dětí, které se svou manželkou přivedl Josef na svět, zůstaly u řemesla tři. A další generace, i přes nepřízně v podobně hospodářské krize, komunismu a kolektivního vlastnictví, i novodobé hospodářské krizi, udrželi rodinnou tradici. Do podnikání se zapojili další generace – syn Oldřicha Čejky Martin i dcera Eva. Společně se vrhli do modernizace podniku. Na světě je ale už i pátá generace. Vnoučata Oldřicha však zatím vystupují pouze v roli malých modelů a milovníků poctivých staročeských uzenin, na které je rodinný podnik, jenž překonal všechny těžkosti v minulém století, hrdý.
Cool hovězí (BRESAOLA) krájené
Čtyři týdny sušené hovězí, které v sobě má čtyři druhy pepře a sušíme ho tak dlouho, dokud v tom není ten správný poměr zbytkové vody. Pak to prostě sundáme a vy už jen zobete a zobete, až si uvědomíte, že jste to celé snědli.
P.S. V roce 2021 vyhrálo tohle masíčko Regionální potravina roku!
Kategorie: | SUŠENÁ MASA |
---|
200 g krájeného sušeného cool hovězího masa
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář